Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Τα αλλαντικά, όπως το καπνιστό ζαμπόν, τα λουκάνικα και το μπέικον αποτελούν παράγοντες επιδείνωσης του άσθμάτος σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο πνευμονολογικό περιοδικό Thorax.
Συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι διατροφή που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα αλλαντικά προκαλεί επιδείνωση στις κρίσεις ατόμων που πάσχουν από άσθμα.
Η επιδείνωση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα νιτρικά άλατα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά για τα αλλαντικά, ερεθίζουν τις αναπνευστικές οδούς.
Μάλιστα, η μελέτη έδειξε ότι η υψηλή κατανάλωση αλλαντικών μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα άσθματος ακόμα και σε άτομα που δεν πάσχουν από αυτή την ασθένεια.
Για να αποφευχθεί η κρίση άσθματος, οι ερευνητές συνιστούν την κατανάλωση αλλαντικών μόνο μια φορά την εβδομάδα και, πάντα, σε ελεγχόμενη ποσότητα.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.