search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:26
MENU CLOSE

Αυτό το πόθεν …αίσχος!

30.12.2016 10:22
Βουλή: Στην τακτική δικαιοσύνη ο Γιάννος Παπαντωνίου - Media

Κάθε χρόνο με το πόθεν έσχες των βουλευτών ακούγονταν συστηματικά τα ίδια και τα ίδια, μέχρι που ήρθε η ώρα της Αριστεράς για να προσθέσει σε όλη αυτή την κακόγουστη παράσταση τη δική της πινελιά.  Πέραν των ιδιαιτεροτήτων αυτής της ιστορίας, μιας και όλα σε αυτή τη χώρα διολισθαίνουν στην ευτέλεια και την αναξιοπιστία, ας συμφωνήσουμε να μην ανησυχούμε επί ματαίω σχετικά με τους πλουσίους και φτωχούς της Βουλής: είναι όλοι τους καλά βολεμένοι, πολύ καλά θα έλεγα, και εντυπωσιακά ικανοί στο να πείθουν για την ανιδιοτέλειά τους.

Η Αριστερά, ωστόσο, με την λαϊκίστικη ηθικολογία της, προβάλει την φτώχεια και την ένδεια των στελεχών της ως ένα ακόμα ιδεολογικό πυροτέχνημα όπου υποτίθεται ότι η πράξη επιβεβαιώνει την θεωρία.  Βέβαια, όποιος γνωρίζει την ιστορία της μεταπολίτευσης, γνωρίζει επίσης ότι οι αριστεροί διέθεταν εντυπωσιακές ικανότητες στο να καταλαμβάνουν πάντα τις πλεονεκτικότερες θέσεις στο σύστημα.      

Με την δημοσίευση των πόθεν έσχες των ανώτερων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έγινε και αυτός ο μύθος ανέκδοτο διότι, όπως βλέπουμε, όλα τα χαρτοφυλάκια των αγωνιστών συντρόφων είναι υπερφορτωμένα και σε ασφαλείς τοποθετήσεις. Με δυο λόγια, έχουν χοντρά λεφτά, πολλά λεφτά και περισσότερη υποκρισία και θράσος από όλους στο να μας πείθουν περί του αντιθέτου. Αυτή η επιμονή τού να μετατρέπουν δίχως ίχνος ντροπής ή δισταγμού το άσπρο σε μαύρο, είναι πρωτοφανής στην πολιτική μας ιστορία. Έτσι και φέτος είδαμε ότι τα πορτοφόλια της Αριστεράς είναι παραφουσκωμένα, κι αν προσθέσει κανείς και την προφανή  λύσσα για εξουσία όπως αυτή εκδηλώνεται σε όλες τις πολιτικές της επιλογές (να συντηρήσει τον ακραίο κομματισμό, να ισοπεδώσει κάθε αξιοκρατική διαδικασία, να συνάψει τις πιο ανίερες συμμαχίες με δεξιούς, ακροδεξιούς, κυρίως όμως και με την πλέον αντιδραστική εξουσία της Εκκλησίας), αντιλαμβάνεται εύκολα τον θλιβερό τραγέλαφο του δακρύβρεχτου αριστερού αφηγήματος. 

Ολοκληρώνοντας, τονίζω επίσης ότι η περίπτωση της Κούνεβα με τις εξαιρετικά υψηλές καταθέσεις της από … δωρεές (;) και τις επιλεγμένες τοποθετήσεις τους στο εξωτερικό, μας καθιστά υπερήφανους για την …γενναιοδωρία των συμπολιτών μας!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59