search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:53
MENU CLOSE

Ποιά επαγγέλματα συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο αυτοκτονίας;

19.03.2017 09:28
Γνωστός Κρητικός επιχειρηματίας προσπάθησε να αυτοκτονήσει - Media

 

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο (69%) αντιμετωπίζουν ωστόσο οι γυναίκες που ασχολούνται με τον πολιτισμό, τα μίντια ή τα σπορ και οι άνδρες που εργάζονται σε εργοτάξια και οικοδομές, αποκαλύπτει ανάλυση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, με στοιχεία που παραχώρησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η αυτοκτονία είναι η κύρια αιτία θανάτου στις ηλικίες κάτω των 50 ετών, αναφέρουν οι Βρετανοί ειδικοί, με τις γυναίκες να αφαιρούν τη ζωή τους, πιο συχνά από ό,τι οι άνδρες. Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε επίσης στη Βρετανία έδειξε ότι οι 20άρηδες και οι 30άρηδες είναι εκείνοι που παραπονούνται περισσότερο για την αναλογία της εργασίας –προσωπικής ζωής στο ισοζύγιο της καθημερινότητάς τους, με τους μισούς να λένε ότι πολλές φορές οι προϊστάμενοί τους στον χώρο εργασίας περιμένουν από αυτούς να κάνουν πράγματα εκτός ωραρίου.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί μία κουλτούρα στους χώρους εργασίας, όπου οι άνθρωποι θα αισθάνονται ασφαλείς να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους και να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται.

Πηγή: Stogiatro

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:52