search
ΚΥΡΙΑΚΗ 21.12.2025 18:58
MENU CLOSE

Σάλος με την εκλογή της Σαουδικής Αραβίας στην επιτροπή για τα δικαιώματα των γυναικών του ΟΗΕ

25.04.2017 09:46
Σαουδική Αραβία: Οι γυναίκες θα μπορούν να εργάζονται χωρίς την άδεια του συζύγου τους - Media

 

Η Σαουδική Αραβία εξελέγη στην επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών, γεγονός που προκάλεσε την οργή οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η χώρα είναι πλέον μία από τις 45 που συμμετέχουν στην επιτροπή αυτή «που προωθεί τα δικαιώματα των γυναικών, καταγράφει την πραγματικότητα της ζωής των γυναικών σε όλο τον κόσμο και καθορίζει τα παγκόσμια πρότυπα για την ισότητα των δύο φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το υπερσυντηρητικό ισλαμικό βασίλειο εφαρμόζει μια πολύ αυστηρή πολιτική διαχωρισμού γυναικών και ανδρών που δεν είναι συγγενείς.

«Κάθε γυναίκα στη Σαουδική Αραβία θα πρέπει να έχει έναν άνδρα κηδεμόνα ο οποίος λαμβάνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις για λογαριασμό της, ελέγχοντας τη ζωή της από τη γέννησή της ως τον θάνατό της», καταγγέλλει η Χιλέλ Νόιερ διευθύντρια της οργάνωσης UN Watch.

«Επίσης στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν», προσθέτει.

«Η επιλογή της Σαουδικής Αραβίας για να προστατεύει τα δικαιώματα των γυναικών είναι σαν να διορίζουμε τον εμπρηστή επικεφαλής της πυροσβεστικής», επέκρινε η Νόιερ. «Είναι παράλογο».

Τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες ψήφισαν στη διάρκεια της μυστικής ψηφοφορίας υπέρ της ένταξης της Σαουδικής Αραβίας στην επιτροπή αυτή για μια θητεία τεσσάρων ετών, σύμφωνα με την ίδια.

(πηγή : Independent)

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.12.2025 18:57