search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:05
MENU CLOSE

Ο Μανώλης Γλέζος επέστρεψε στις φυλακές του Ιτζεδίν 58 χρόνια μετά (Photos)

03.05.2017 15:00
Ο Μανώλης Γλέζος επέστρεψε στις φυλακές του Ιτζεδίν 58 χρόνια μετά (Photos) - Media

 

Ως επισκέπτης, καλεσμένος του Παντελή Βούλγαρη για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, πέρασε την Τρίτη το κατώφλι του Ιτζεδίν ο Μανώλης Γλέζος, ξανά, μετά από 58 χρόνια.

Ο Γλέζος είχε συλληφθεί στα τέλη του 1958 με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης και πέρασε τη βαριά σιδερένια πύλη των «Εγκληματικών Φυλακών Καλαμίου» την Πρωτοχρονιά του 1959.  Εκεί, παρέμεινε για έξι μήνες ιδρύοντας ακόμα και σχολή δημοσιογραφίας.

Χθες, 58 χρόνια μετά και ως ζωντανός πρωταγωνιστής πλέον της νεότερης ελληνικής ιστορίας, γύρισε στο -εγκαταλελειμμένο πια- Ιτζεδίν, όπου τις τελευταίες εβδομάδες φιλοξενούνται τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη με τίτλο «Το τελευταίο σημείωμα» και θέμα των εκτέλεση των 200 αντιστασιακών στην Καισαριανή, την Πρωτομαγιά του 1944 από τα στρατεύματα κατοχής.

Άναμεσά τους ο αδελφός του, Νίκος που εκτελέστηκε σε ηλικία μόλις 19 ετών. Μάλιστα, στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Γλέζος, είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον νεαρό ηθοποιό που υποδύεται στην ταινία το Νίκο.Οι φωτογραφίες είναι της Ειρήνης Καλαϊτζάκη, η οποία αναφέρει: «Ξέχειλα τα συναισθήματα το σημερινό σούρουπο.

Κι όταν τα δάκρυα πλημμύρισαν τα μάτια του Μανώλη Γλέζου ένιωθες πως και πάλι ιστορία να ξεδίπλωνε τις πτυχές της».

Πηγή: zarpanews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:05