search
ΔΕΥΤΕΡΑ 27.07.2026 14:54
MENU CLOSE

Πρόκληση Ερντογάν: Αποκλείει με NAVTEX το Καστελόριζο

05.05.2017 07:39
Πρόκληση: Αλλαγή ονόματος του Αιγαίου ζητά ο αρχιτέκτονας του τουρκολιβυκού μνημονίου - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Την άμεση αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών σχετικά με τη  μη έκδοση των οκτώ Τούρκων Στρατιωτικών αναφορικά με το δεύτερο αίτημα που είχε καταθέσει η Τουρκία. Οι 8 βρίσκονται στην Ελλάδα από τις 16 Ιουλίου και κατηγορούνται πως εμπλέκονται στην αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Η Τουρκία, σύμφωνα με την “Ημερησία”, χθες το βράδυ εξέδωσε NAVTEX, με την οποία αποκλείει το Καστελόριζο.

Η συγκεκριμένη NAVTEX, αφορά ανθυποβρυχιακή δραστηριότητα πλοίου του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, προέβλεπε αποκλεισμό του νησιού για 4 ώρες τα ξημερώματα.

Η NAVTEX:
ZCZC FA25 ANTALYA TURK RADIO
ZCZC
041452 UTC MAY 17
TURNHOS N/W: 457/17
MEDITERRANEAN SEA
TURKISH WARSHIP TOW UNDERWATER DEVICE ON 05 MAY 17 FROM 0001Z TO  0400Z OUT OF FOREIGN TERRITORIAL WATERS IN AREA BOUNDED BY.
36 10.00 N – 029 50.00 E
35 50.00 N – 029 50.00 E
35 50.00 N – 029 20.00 E
36 14.70 N – 029 20.00 E
1NM BERTH REQUSTED

Υπενθυμίζεται πως την ίδια στιγμή τουρκικά πλοία έχουν περικυκλωσει, με τις αντίστοιχες NAVTEX την Κύπρο, ενώ χθες πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά εντός στης κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

 

 

Με πληροφορίες από Ημερησία 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27.07.2026 14:54