search
ΚΥΡΙΑΚΗ 29.03.2026 01:43
MENU CLOSE

«Πόλεμος» ΗΠΑ-Ρωσίας για την κατάρριψη συριακού αεροσκάφους – Μόσχα: Θα σας χτυπάμε – Ουάσινγκτον: Δικαίωμα στην αυτοάμυνα

20.06.2017 13:15
«Πόλεμος» ΗΠΑ-Ρωσίας για την κατάρριψη συριακού αεροσκάφους - Μόσχα: Θα σας χτυπάμε - Ουάσινγκτον: Δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Media
 
Η κατάρριψη ενός συριακού μαχητικού αεροσκάφους πάνω από τη Ράκα από αμερικανικά πυρά προκάλεσε νέα εξαιρετικά επικίνδυνη ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.
 
Συγκεκριμένα, η Μόσχα μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του καθεστώτος Άσαντ, δήλωσε ότι θα αντιμετωπίζει ως εχθρικά τα αεροπλάνα της συμμαχίας Αράβων και Κούρδων υπό τις ΗΠΑ και ότι οι δυνάμεις της θα τα καταρρίπτουν!
 
Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον, διά στόματος του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, ξεκαθάρισε ότι «η κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ των πολλών πλευρών που μάχονται στην περιοχή δεν βοηθά κανέναν. Και το συριακό καθεστώς, όπως και οι σύμμαχοί του πρέπει να κατανοήσουν ότι θα διατηρήσουμε το δικαίωμα της αυτοάμυνας των συμμαχικών δυνάμεων που πολεμούν το ISIS».
 
Οι Αμερικάνοι ισχυρίζονται ότι το συριακό πολεμικό αεροσκάφος κινήθηκε επιθετικά κατά συμμαχικών δυνάμεων που πολεμούν τους τζιχαντιστές στη Ράκα και γι’ αυτό και το κατέρριψαν. Η κίνηση αυτή προκάλεσε διάρρηξη συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ενώ η Μόσχα αρνείται ισχυρισμό των συμμαχικών δυνάμεων ότι επικοινώνησαν με τους Ρώσους ώστε να αποσυρθεί το αεροσκάφος, πριν το καταρρίψουν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29.03.2026 01:36