search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.07.2026 16:28
MENU CLOSE

Κουρτς: «Όχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

23.07.2017 07:45
Αυστρία: Ικανοποιημένο το 55% με το κυβερνητικό έργο του συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

 

“Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει επιτέλους να λάβει τώρα ξεκάθαρα θέση απέναντί της και να επιδιώξει αντί της ένταξης μια συντεταγμένη συνεργασία μαζί της ως γείτονα”, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας “Die Welt”.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι ο Γερμανός ομόλογός του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ “επανεξέτασε την άποψή του για την κατάσταση στην Τουρκία και την αντιμετώπισή της”.

“Η σύλληψη ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ο Γερμανός Πέτερ Στόιντνερ, καθώς επίσης και του τουρκικής καταγωγής Γερμανού δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτσέλ, είναι αυθαίρετες και ιδιαίτερα ανησυχητικές. Η εκτίμησή μου ότι η Τουρκία συνεχίζει να απομακρύνεται από την Ευρώπη επαληθεύεται ολοένα και περισσότερο”, τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών στην γερμανική εφημερίδα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.07.2026 16:24