Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένα μήνυμα στο What’s app ήταν αρκετό για να καταδικάσει έναν 35χρονο χριστιανό στην θανατική ποινή, στο Πακιστάν. Ο δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι ο Ναντίμ Τζέιμς παγιδεύτηκε από φίλο του, στον οποίο έστειλε ένα μήνυμα μέσω What’s app, στο οποίο έγραφε ένα ποίημα που θεωρήθηκε βλάσφημο απέναντι στον Μωάμεθ.
Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος, ο φίλος «κάρφωσε» τον Τζέιμς στις πακιστανικές αρχές, επειδή υπήρχε αψιμαχία μεταξύ τους για την καρδιά μιας μουσουλμάνας, με την οποία έκανε σχέση ο Τζέιιμς.
Ο δικηγόρος δήλωσε στα ΜΜΕ ότι θα προχωρήσει σε έφεση, ενώ είναι διατεθειμένος να πάει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επισημαίνουν ότι πολλές φορές η κατηγορία περί βλασφημίας χρησιμοποιείται ως αφορμή για εκδικητικούς λόγους σε προσωπικές υποθέσεις, ή για να «χτυπηθούν» οι μειονότητες.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.