search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:37
MENU CLOSE

Συγκλονιστική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την επέτειο της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα: Ηττηθήκαμε όλοι

08.01.2018 14:17
Μπακογιάννη για το συνωστισμό στην Ομόνοια: Δεν ξέρω πολύ κόσμο που ζήτησε συγγνώμη (Video) - Media

 

Σαν σήμερα, πριν από 27 χρόνια γράφτηκε στην Πάτρα μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην πολιτική ιστορία της χώρας. Στις 8 Ιανουαρίου του 1991, στη διάρκεια των μεγάλων μαθητικών κινητοποιήσεων κατά του αποκαλούμενου «νόμου Κοντογιαννόπουλου», ο εκπαιδευτικός Νίκος Τεμπονέρας έπεσε νεκρός έξω από σχολικό συγκρότημα, χτυπημένος από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, Γιάννη Καλαμπόκα.

Την μαύρη αυτή επέτειο θυμήθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος με μια αιχμηρή και συγκινησιακά φορτισμένη ανάρτησή του στο Facebook υποστηρίζει ότι από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα «ηττηθήκαμε όλοι».

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπακογιάννης έγραψε:

«Τα άκρα μας κρατάνε ομήρους στο σκοτάδι. Οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν μόνο σε αναξιοπρέπεια, ήττες και εγκλήματα. Και αυτά τα εγκλήματα πρέπει να θυμόμαστε.

Σαν σήμερα, το 1991, δολοφονήθηκε ο Νίκος Τεμπονέρας. Κέρδισαν το μίσος και ο παραλογισμός. Έχασαν οι δικοί του άνθρωποι, η οικογένεια, οι φίλοι, οι μαθητές του και μαζί τους ηττηθήκαμε όλοι. Όχι άλλη μαυρίλα, όχι άλλο μίσος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:37