search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:12
MENU CLOSE

Ένταση στη Μονή Πετράκη – Διαμαρτυρίες για τον νέο μητροπολίτη Μάνης (Video, Photos)

07.02.2018 14:00
Εμπρηστικός μηχανισμός στη Μονή Πετράκη: Φανατικούς θρησκόληπτους υποψιάζεται η αστυνομία - Media
 
Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μονή Πετράκη όπου πραγματοποιήθηκε η εκλογή του νέου μητροπολίτη Μάνης.

Οπως υποστηρίζουν διαδηλωτές από τη Μάνη που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Μέγαρο, ιερωμένος που δήλωσε πως είναι γραμματέας της Αρχιεπισκοπής, τους απείλησε ότι ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος θα καλοπεράσει εφεξής.

Μετά από αυτό, τα πλήθη εξαγριώθηκαν και κατευθύνθηκαν κάτω ακριβώς από την αίθουσα συνεδριάσεων του Συνοδικού Μεγάρου. Φώναζαν συνθήματα κατά των Ιεραρχών και του Αρχιεπισκόπου τονίζοντας ότι προκλήθηκαν από τον συγκεκριμένο ιερωμένο που τους μετέφερε αυτή την προκλητική δήλωση από πλευράς Αρχιεπισκοπής.

Ωστόσο, αξιόπιστη πηγή της Αρχιεπισκοπή που μίλησε στο Βήμα Ορθοδοξίας διαψεύδει κατηγορηματικά ότι γραμματέας της Συνόδου ή της Αρχιεπισκοπής μετέφερε αυτά που δηλώνουν οι διαμαρτυρόμενοι Μανιάτες. Η όλη υπόθεση είναι στο στάδιο της διερεύνησης για το ποιος ήταν ο ιερωμένος που ξεσήκωσε τους πολίτες κατά του Αρχιεπισκόπου και των Ιεραρχών.
Για την ιστορία, νέο μητροπολίτη Μάνης εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, τον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου, διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09