search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:31
MENU CLOSE

Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ: «Τα Ίμια είναι δικά μας» – Κλίμα σύγκρουσης από την Άγκυρα

13.02.2018 18:13
Τσαβούσογλου: Η κρίση με τις ΗΠΑ θα μπορούσε να λυθεί εύκολα - Media

 

Σε προκλητική ανακοίνωση προέβη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία ισχυρίζεται ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή των Τούρκων αναφέρεται:

«Σε μία δήλωση που έγινε σήμερα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, γίνεται ο ισχυρισμός ότι έγινε έντονο διάβημα από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με ένα επικίνδυνο περιστατικό στα Καρντάκ, παρουσία του υφυπουργού μας. Δυστυχώς με αυτή τη δήλωση, η ελληνική πλευρά, παραπλανά την κοινή γνώμη και παραποιεί τα γεγονότα όπως πάντα».

Όπως αναφέρει η δήλωση η συζήτηση μεταξύ των αξιωματούχων περιστράφηκε γύρω από τη διαμαρτυρία της τουρκικής πλευράς για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά συνεχίζει τις μανούβρες στα Ίμια, «τα οποία ανήκουν στη χώρα μας, κάτι που δεν θα το ανεχτούμε».

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου

Αιχμηρή απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς στον Τούρκο ομόλογό του και στους ισχυρισμούς του σχετικά με τα Ίμια ότι «είναι υπό τουρκική κυριαρχία».

«Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου” τόνισε ο κ. Γεννηματάς επισημαίνοντας ότι η γειτονική χώρα “εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:28