search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:35
MENU CLOSE

Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα

15.02.2018 07:45
Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα - Media

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα.

 

 

 

 

 

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα. Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες και είναι προσωπική απόφαση του κάθε εμπόρου-επιχειρηματία, εάν θα λειτουργήσει το κατάστημά του ή όχι.

Δεδομένου του χαρακτήρα της ημέρας, αναφέρει η ΕΣΕΕ, ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους υπαλλήλους τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις στο παρελθόν, η Καθαρά Δευτέρα είχε οριστεί ως ημέρα αργίας με άλλες ρυθμίσεις, όπως π.χ. με Υπουργική Απόφαση ή Προεδρικό Διάταγμα (τοπική εορτή), τυχόν συλλογική σύμβαση, επιχειρησιακή πρωτοβουλία κλπ.

Στις περιπτώσεις αυτές -και μόνο τότε- οφείλεται αυξημένο ημερομίσθιο, καθώς η ημέρα προσλαμβάνει τον χαρακτήρα της υποχρεωτικής αργίας και η απασχόληση σε αυτήν το ίδιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:28