search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:09
MENU CLOSE

Κυβερνητική «βαβέλ» για τις γαλλικές φρεγάτες – Ο Κουβέλης επιμένει, ο Καμμένος τον αδειάζει για ενοικίαση, αποκαλύπτει συζητήσεις για ναυπήγηση

25.04.2018 08:09
4440983.jpg

 

Αν και το Μαξίμου προσπαθούσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα,  να κρατήσει χαμηλά τους τόνους για το θέμα της ενοικίασης δύο γαλλικών φρεγατών στο οποίο αναφέρθηκε – χωρίς συνεννόηση καθώς φαίνεται – ο Φώτης Κουβέλης την Παρασκευή, το γαϊτανάκι δηλώσεων συνεχίζεται με αποτέλεσμα ένα ευαίσθητο ζήτημα που αφορά στην ενίσχυση της εθνικής άμυνας να έχει «κρεμαστεί στα μανταλάκια». Χθες  ανέδειξε το θέμα ο γαλλικός Τύπος, στον απόηχο της 4ωρης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ την Τρίτη όπου παρά τις σχετικές διαρροές τελικά, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το θέμα των φρεγατών δεν συζητήθηκε. 

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σήμερα  κάνει λόγο για ναυπήγηση φρεγατών στην Ελλάδα με τη γαλλική συνέργεια, αδειάζοντας τον υπουργό άμυνας για το θέμα του leasing δύο γαλλικών φρεγατών του πολεμικού ναυτικού.

Μάλιστα, επικαλέστηκε και αυτός, όπως και ο αναπληρωτής του υπουργός το πρόσφατο τηλεφώνημα Τσίπρα – Μακρόν στις 13 Απριλίου, με αφορμή το θέμα της Συρίας, λέγοντα ότι η ναυπήγηση ήταν η μόνη συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών. Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την επίσημη και ανεπίσημη ενημέρωση από το πρωθυπουργικό γραφείο οι δύο ηγέτες συζήτησαν μεταξύ άλλων και το θέμα της ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Χθες, μετά τα δημοσιεύματα στον Γαλλικό Τύπου, τα οποία επικαλούμενα δήλωση της Γαλλίδας  υπουργού Άμυνας Φλοράνς Παρλύ στις 20 Απριλίου, ανέδειξαν το θέμα διαψεύδοντας τα περί ενοικίασης των δύο φρεγατών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να χαμηλώσει το θέμα κάνοντας λόγο για διερευνητικές συζητήσεις πάνω σε διάφορα πρότζεκτς για τα οποία δεν υπάρχει συμφωνία και όταν υπάρξει θα ανακοινωθεί επίσημα.

Τα παραπάνω, σαφώς θεωρήθηκαν άδειασμα του Φώτη Κουβέλη ο οποίος στη συνέντευξή του είδε δώσει ένα περίγραμμα συμφωνίας σχετικά με το Leasing δύο φρεγατών από τη Γαλλία άμεσα (είπε για καλοκαίρι) και σε επόμενο βήμα την αγορά δύο ακόμη φρεγατών ιδίου τύπου πλήρως εξοπλισμένες.

Πάντως, χθες βράδυ, η πλευρά Κουβέλη μέσω διαρροών από συνεργάτες, επέμενε πως τα όσα έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός περί χρονομίσθωσης δύο γαλλικών φρεγατών τύπου FREMM είναι ακριβή. Πρόσθετε μάλιστα η διαρροή ότι η συμφωνία θα κλείσει σύντομα, εκτιμώντας  ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και στις 3 Μαίου οπότε γαλλική αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Αθήνα. 

Περαιτέρω απαντήσεις αναμένεται να δώσει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη 13.30.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:04