search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:13
MENU CLOSE

Σοκ και δέος: Απογοητευμένοι οι επενδυτές από τη συνάντησή τους με τον Ερντογάν

15.05.2018 18:35
Σοκ και δέος: Απογοητευμένοι οι επενδυτές από τη συνάντησή τους με τον Ερντογάν - Media

 

Έκπληξη και απογοήτευση: κάπως έτσι περιγράφονται οι αντιδράσεις των επενδυτών που συναντήθηκαν στο Λονδίνο με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος και τους ανέπτυξε τα σχέδιά του για την ανάκαμψη της τουρκικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι fund managers που συνάντησαν τον Ερντογάν δεν κατάφεραν να κατανοήσουν το σχέδιο του Τούρκου προέδρου για να δαμάσει τον πληθωρισμό στη χώρα του και την υποτίμηση της λίρας, ενώ, ταυτόχρονα, επιμένει στα χαμηλά επιτόκια.

Οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με το ποιος καθορίζει τη νομισματική πολιτική στη χώρα μάλλον έγιναν βαθύτερες, καθώς ο Ερντογάν τους ανακοίνωσε ότι μετά τις εκλογές προτίθεται να ελέγξει ακόμα περισσότερο την οικονομία της Τουρκίας, καθώς ήδη θεωρούν ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι ανορθόδοξη.

Μάλιστα, μιλώντας ανώνυμα στο Reuters, επενδυτές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τη διάθεση που ο Ερντογάν επιδεικνύει να ανοίξει μέτωπο με τις αγορές, αρνούμενος να ελέγξει τις τιμές. «Ανοίγει μέτωπα με τους πάντες: με τον Γκιουλέν, με τους εξτρεμιστές, με την αντιπολίτευση, τώρα και με τις αγορές και αυτό είναι επικίνδυνο», ανέφερε ένας από αυτούς.

Ένας άλλος σημείωσε με νόημα ότι ο Ερντογάν θεωρεί ότι μετά τις εκλογές, όταν επανεκλεγεί πρόεδρος, θα σιγουρέψει ότι οι τιμές θα παραμείνουν χαμηλές, καθώς θεωρεί ότι τα υψηλά επιτόκια θα οδηγήσουν σε πληθωρισμό, συμπληρώνοντας ότι «δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνώ μαζί του».

Πηγή: Reuters

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34