search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:17
MENU CLOSE

Και ο Βάιντμαν τον χαβά: Όχι σε μεταρρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τον δανεισμό των κυβερνήσεων

05.07.2018 13:53
Και ο Βάιντμαν τον χαβά: Όχι σε μεταρρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τον δανεισμό των κυβερνήσεων - Media
 
Καμπανάκι για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης χτυπάει ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, Γενς Βάιντμαν, ο οποίος και θεωρείται μεταξύ των φαβορί για τη διαδοχή του Μάριο Ντράγκι στη θέση του διοικητή της ΕΚΤ.
 
Από το βήμα οικονομικού συνεδρίου στην Αυστρία, ο επικεφαλής της Μπούντσεμπανκ, διεμήνυσε ότι δεν θα πρέπει οι αλλαγές στη νομισματική ένωση να δίνουν τη δυνατότητα για αύξηση του δανεισμού των κυβερνήσεων, καθώς τα χρέη στη ζώνη του ευρώ είναι ήδη υψηλά.
 
«Δεδομένου του μεγάλου βάρους των δημόσιων χρεών στην Ευρωζώνη, η δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για δανεισμό δεν είναι αυτό στο οποίο θα πρέπει να στοχεύουμε» τόνισε.
 
Οι δηλώσεις Βάιντμαν αντηχούν εκείνες των στελεχών της γερμανικής κυβέρνησης, που λένε ότι η εμβάθυνση της οικονομικής ολοκλήρωσης δεν θα πρέπει να οδηγεί σε «ένωση χρεών». To Βερολίνο λέει, με κάθε ευκαιρία, κατηγορηματικά όχι, σε έκδοση κοινών ευρωομολόγων, σε δημοσιονομικές μεταβιβάσεις, αλλά και σε εναίο δίχτυ ασφάλισης καταθέσεων. Στο τελευταίο θα μπορούσε να πει «ναι» μόνο εάν μειωθούν αισθητά τα κόκκινα δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών.
 
Πηγή: naftemporiki.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34