search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:00
MENU CLOSE

Το τελευταίο αντίο στον Μάνο Ελευθερίου (Photo)

24.07.2018 08:56
Το συγκινητικό «αντίο» ανώνυμου Συριανού στον Μάνο Ελευθερίου (Photo) - Media

 

Στη θλίψη βύθισε όλη την Ελλάδα η είδηση πως τα ξημερώματα της Κυριακής έφυγε από τη ζωή ο Μάνος Ελευθερίου. 

Ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές, στιχουργούς και πεζογράφους που γνώρισε ποτέ η χώρα, ένας άνθρωπος του πνεύματος που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Ο Μάνος Ελευθερίου είχε αντιμετωπίσει πρόσφατα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Φάνηκε πως το είχε ξεπεράσει. Αλλά η καρδιά του δεν άντεξε. Τα ξημερώματα της Κυριακής υπέστη ανακοπή καρδιάς. 

Η πολιτική του κηδεία πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών με πλήθος κόσμου να έχει συγκεντρωθεί για να του πει το τελευταίο αντίο.

Η οικογένεια του Μάνου Ελευθερίου, αφού ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για την πρωτοβουλία του η κηδεία του ποιητή να γίνει δημοσία δαπάνη, ζήτησε, αντί αυτής, να κατατεθεί δωρεά στη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου.

Η σορός του Μάνου Ελευθερίου θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία όπου θα αποτεφρωθεί όπως άλλωστε επιθυμούσε ο ίδιος. 

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:55