search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:12
MENU CLOSE

Με θράσος: Πήγαν στο Άουσβιτς για να χαιρετίσουν ναζιστικά (Photos)

10.10.2018 15:14
Με θράσος: Πήγαν στο Άουσβιτς για να χαιρετίσουν ναζιστικά (Photos) - Media

 

Χαμογελαστά νεαρά κορίτσια έκαναν ναζιστικό χαιρετισμό στο στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς και το δημοσιεύουν στο Instagram.

Οι αρχές του Άουσβιτς προσπαθούν να εντοπίσουν τα τρία κορίτσια που έκαναν ναζιστικό χαιρετισμό έξω από την «πύλη του θανάτου» στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, τα κορίτσια ανήρτησαν τη φωτογραφία στο Instagram, αλλά σύντομα την κατέβασαν. Ωστόσο, υπάλληλοι στο Μνημείο και Μουσείο του Άουσβιτς-Μπίρκεναου είχαν ήδη ειδοποιηθεί για την εικόνα και ενημέρωσαν το εισαγγελέα.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε και στο Facebook από την ομάδα «Κέντρο Παρακολούθησης Ρατσιστικής και Ξενοφοβικής Συμπεριφοράς», η οποία έγραφε: «Η φάρσα των κοριτσιών αποδεικνύει πως απαιτείται η εκπαίδευση για τη φρίκη του Ολοκαυτώματος και των ολοκληρωτικών συστημάτων, ιδίως με τον αυξανόμενο αντισημιτισμό Πολωνία». Η ομάδα πρόσθεσε ότι «οι νέοι άνθρωποι απορροφούν εν αγνοία τους το περιεχόμενο του μίσους».

Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ταυτοποίησης των εφήβων και το σχολείο τους θα ενημερωθεί για το περιστατικό. Αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση που οι ναζιστικές χειρονομίες πραγματοποιούνται από άγνωστους επισκέπτες του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Auschwitz II-Birkenau. Το 2017, μια ομάδα Σουηδών εφήβων έκαναν ακατάλληλες χειρονομίες και παρατηρήσεις σε βίντεο, ενώ επισκέπτονταν το συγκρότημα μνημείων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:10