search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:00
MENU CLOSE

Πούτιν: Σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, θα πάμε στον παράδεισο και οι αντίπαλοί μας στην κόλαση

18.10.2018 14:43
Κορωνοϊός: Το τούνελ του Πούτιν – Για να δει κάποιος τον Ρώσο πρόεδρο πρέπει να περάσει από μέσα του και να τον ψεκάσουν (Video) - Media

 

Εάν οποιοδήποτε έθνος αποφασίσει να πλήξει τη Ρωσία με πυρηνικά όπλα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή κάθε ζωής στον πλανήτη, ωστόσο οι Ρώσοι είμαστε σίγουροι ότι θα πάμε στον παράδεισο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, από το Σότσι όπου βρίσκεται.

«Κάθε επιτιθέμενος πρέπει να γνωρίζει ότι η ανταπάντησή μας θα είναι αναπόφευκτη και ότι ο ίδιος θα καταστραφεί. Και δεδομένου ότι εμείς θα είμαστε τα θύματα της επίθεσής του, θα πάμε στον παράδεισο ως μάρτυρες.

Εκεί απλώς θα πεθάνουν, δεν θα έχουν καν χρόνο να μετανοήσουν», ανέφερε μιλώντας στο Valdai Club.

Πρόσθεσε δε ότι οι πυρηνικές στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας δεν είναι προορισμένες για προληπτικό χτύπημα, αλλά υπάρχουν ως δυνατότητα εναλλακτικής επιλογής για την αποτροπή επίθεσης από ξένες δυνάμεις.

Το ρωσικό πυρηνικό δόγμα επιτρέπει τη χρήση πυρηνικών όπλων σε συμβατική πολεμική διαμάχη, μόνον όμως στην περίπτωση που η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας τεθεί εν αμφιβόλω, όπως σημειώνει το διεθνές κρατικό ρωσικό δίκτυο RT.

Το δόγμα δίνει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ένα “παράθυρο” δυνατότητας για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας εισβολής σε ρωσικό έδαφος.

Οι αυτοπεριοριστικές αυτές διατάξεις είναι λιγότερο ισχυρές από το δόγμα της μη χρήσης, το οποίο η Μόσχα εγκατέλειψε το 1993.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:56