search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:35
MENU CLOSE

Ήττα Σόιμπλε στις εκλογές του CDU: Νέα πρόεδρος η «μίνι Μέρκελ»

07.12.2018 16:02
Ήττα Σόιμπλε στις εκλογές του CDU: Νέα πρόεδρος η «μίνι Μέρκελ» - Media

 

H Ανεγκρέτε Καρενμπάουερ, εκλεκτή της Άνγκελα Μέρκελ, είναι η νέα πρόεδρος του CDU, καθώς υπερίσχυσε του αντίπαλού της, Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος είχε την υποστήριξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας.

Στον δεύτερο γύρο η Καρενμπάουερ έλαβε 517 ψήφους έναντι 482 που έλαβε ο Μερτς, ενώ στον πρώτο γύρο οι δύο αντίπαλοι είχαν λάβει 450 και 392 ψήφους, αντίστοιχα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στο CDU ερμηνεύεται ως έμμεση νίκη της κ. Μέρκελ και σαφής ήττα για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, μέσω του Μερτς ήθελε να δείξει την εσωκομματική ισχύ του.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, επίσης, φαίνεται ότι διασφαλίζει -εκτός απροόπτου- την παρουσία της Μέρκελ στην καγκελαρία ως το 2021, οπότε και θα προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι Καρενμπάουερ και Μερτς είχαν περάσει στο δεύτερο γύρο, αφήνοντας εκτός το αουτσάιντερ, υπουργό Υγείας Γενς Σπαν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34