search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:43
MENU CLOSE

Έξαλλος ο Τσαβούσογλου με τις ΗΠΑ – Αμηχανία μπροστά στο νέο «όχι» για τα F-35

06.03.2019 17:46
Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε και θα αυξήσουμε τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο - Media
 
«Άγρια» αντέδρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις νέες πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για ακύρωση της παραγγελίας του ρωσικού συστήματος S-400, διαφορετικά -όπως διαμήνυσε η Ουάσιγκτον- θα επιβληθούν κυρώσεις και θα παγώσει η πώληση των μαχητικών αεροπλάνων F-35 από την Αμερική στην Άγκυρα.
 
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε στην Ουάσιγκτον τονίζοντας ξεκάθαρα να μην ανακατεύεται στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας. Αφήνοντας υπονοούμενα για την αμερικανική κυβέρνηση, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, δήλωσε: «Και δεν πουλάς και από αλλού δεν θέλεις να πάρουμε. Αυτό είναι αδιανόητο. Αν εσύ δεν θέλεις να δώσεις, τότε η Τουρκία ή θα πάρει από άλλον ή θα πάρει από χώρα εκτός ΝΑΤΟ και εσύ να μην ανακατεύεσαι!».
 
Ο κ. Τσαβούσογλου, αναρωτήθηκε γιατί η Αμερική αισθάνεται τώρα ξαφνικά άβολα με την αγορά των S-400 και όχι όταν η Τουρκία αναζητούσε αντι-πυραυλικό σύστημα. «Για κάποιο λόγο οι σύμμαχοί μας άρχισαν να αισθάνονται άβολα μόνο μετά την αγορά των S-400», είπε ο Τούρκος υπουργός.
 
Ο κ. Τσαβούσογλου, υπενθύμισε για άλλη μια φορά τους S-300 της Ελλάδας, η οποία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ αλλά αγόρασε από χώρα εκτός ΝΑΤΟ. Βέβαια λέει ψέματα, διότι τους S-300 τους αγόρασε η Κυπριακή Δημοκρατία και σε συνεννόηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες αποθηκεύτηκαν στην Κρήτη. Είπε: «Εάν οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ λένε ότι δεν μπορείτε να αγοράσετε από χώρα εκτός ΝΑΤΟ, τότε γιατί άλλες χώρες του ΝΑΤΟ διαθέτουν αυτή τη στιγμή S-300; Γιατί αυτές διαθέτουν; Αν εμείς τους έχουμε ανάγκη, θα τους πάρουμε» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:43