search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:51
MENU CLOSE

Μαρτυρία-σοκ 8χρονου: Έτσι βγήκα ζωντανός από τη Συρία (Video)

08.03.2019 13:12
Γερμανία: Ο  Χορστ Ζεεχόφερ θέλει να ξαναρχίσουν οι απελάσεις στη Συρία - Media
 
Τα τελευταία οκτώ χρόνια, υπολογίζεται ότι περίπου μισό εκατομμύριο Σύριοι σκοτώθηκαν και πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν. Ο πόλεμος οδήγησε τους περισσότερους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από οποιαδήποτε άλλη κρίση της εποχής μας, όπως αναφέρει το BBC.
 
Τα τελευταία χρόνια το BBC News παρακολουθεί στενά την ιστορία του 8χρονου πλέον Μουσταφά. Μία φορά κάθε χρόνο, ένας δημοσιογράφος μιλάει με το αγόρι για όσα του συμβαίνουν.
 
Οι γονείς του σκοτώθηκαν σε μια επίθεση και ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά. Οι στιγμές αυτές άλλαξαν τη ζωή του και τα τραύματα του, τον ανάγκασαν να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που έβλεπε τη ζωή μέχρι τότε. Η δημοσιογράφος συνάντησε το μικρό παιδί στο νέο του σπίτι στην Ιορδανία.
 
‘Οταν προσεύχεσαι τι ζητάς από τον Θεό, τον ρωτά, ο μικρός Μουσταφά απαντά αμέσως: “Να θεραπευτώ. Ότι το χέρι και τα πόδια μου θα κουνηθούν ξανά όπως πριν. Προσεύχομαι να ξανασυναντήσω τον μπαμπά και τη μαμά μου στον παράδεισο”.
 
Έχει μόνο μία φωτογραφία του πατέρα του. Είναι το μόνο που του έχει μείνει ως αναμνηστικό για να τον θυμάται. Δυστυχώς, δεν γλίτωσε καμία φωτογραφία της μητέρας του.
 

Πηγή: enikos.gr/BBC
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:51