search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:08
MENU CLOSE

Αντιδράσεις για το «Δρομέα» και τις καταγγελίες Βαρώτσου

12.03.2019 11:29
Αντιδράσεις για το «Δρομέα» και τις καταγγελίες Βαρώτσου - Media

 

Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι ο έγιναν συζητήσεις για τη μεταφορά του «Δρομέα» – του εμβληματικού γλυπτού του Κώστα Βαρώτσου που είναι τοποθετημένο απέναντι από το Χίλτον – από την Αθήνα στα Σκόπια και ανταλλαγή του γλυπτού με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Κάθετα αρνητική στο ενδεχόμενο της μεταφοράς του γνωστού γλυπτού ο Δρομέας στα Σκόπια, όπως πρότεινε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά στον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο, δηλώνει η Νέα Δημοκρατία.

Και επειδή μετά τις καταγγελίες του δημιουργού του γλυπτού που σήμερα βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον, η κ. Ζορμπά διέψευσε ότι έκανε μια τέτοια πρόταση, η εκπρόσωπος τύπου της Πειραιώς Μαρία Σπυράκη, σχολίασε: Μεταξύ της υπουργού της κυβέρνησης και του κ. Βαρώτσου δεν έχουμε δίλημμα ποιόν να πιστέψουμε…

Σε ερώτηση για το θέμα που προέκυψε με τον «Δρομέα» του Κώστα Βαρώτσου, η κ. Σπυράκη απάντησε ότι «ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας η πρόταση της κυβέρνησης να αλλάξει τον “Δρομέα” ένα σύμβολο της σύγχρονη Αθήνας που έχει την υπογραφή ενός καλλιτέχνη διεθνούς αναγνώρισης, με ένα άγαλμα κακέκτυπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σύμβολο της παραχάραξης της ιστορίας.

Παρέπεμψε σε αναλυτική δήλωση της αρμόδιας τομεάρχου Πολιτισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε ότι «μεταξύ του κ. Βαρώτσου και ενός υπουργού της κυβέρνησης δεν έχουμε δίλημμα ποιον θα πιστέψουμε»

Αυστηρή παρέμβαση για την υπόθεση έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, καλώντας όλους να σέβονται την πόλη και να μην χρησιμοποιούν τα σύμβολά της για δημόσιες σχέσεις.

Σε ανάρτησή του στα social media ο Κώστας Μπακογιάννης έγραψε: «Τα σύμβολα της πρωτεύουσας δεν προσφέρονται για τις δημόσιες σχέσεις κανενός υπουργού και καμίας κυβέρνησης. Να σεβόμαστε την Αθήνα και τον πολιτισμό της».

 

 

Κεφαλογιάννη: Κακόγουστο αστείο

«Ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Πρόκειται για μια θλιβερή υπόθεση», δήλωσε η πρώην υπουργός, βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη σχετικά με την ιστορία ανταλλαγής του «Δρομέα» των Αθηνών.

«Το υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά η υπουργός κ. Μυρσίνη Ζορμπά, οφείλουν άμεσα να ξεκαθαρίσουν την αδιανόητη ιστορία της ανταλλαγής του “Δρομέα” των Αθηνών με άγαλμα από τα Σκόπια και να μας εξηγήσουν από πού ξεκίνησε η περίφημη “ιδέα”», τόνισε η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Ποιον ή ποιους θέλει να καλύψει η κ. Ζορμπά και διαψεύδει με αυτόν τον απρεπή τρόπο έναν καλλιτέχνη του μεγέθους, της σοβαρότητας και του κύρους του κ. Βαρώτσου;»

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα φύγει ο «Δρομέας» από την Αθήνα, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα.. Είναι δυνατόν να δώσουμε ένα έργο Τέχνης για να πάρουμε πίσω ένα κίτς άγαλμα; πρόσθεσε.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:06