search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:03
MENU CLOSE

Ο Τραμπ κάνει… παιχνίδια: Έξι μήνες αναβολή στους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

15.05.2019 15:07
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απαιτεί να ακυρωθούν οι εκλογές για τη Γερουσία στην Τζόρτζια - Media
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται ότι θα αναβάλει για διάστημα έως και έξι μηνών την απόφασή του σχετικά με την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα και τα ανταλλακτικά τους, όπως ανέφεραν σήμερα τρεις κυβερνητικοί αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
 
Λίγο νωρίτερα, το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε επίσης ότι οι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου συζητούν την αναβολή της επιβολής αυτών των δασμών για έξι μήνες. Την περασμένη εβδομάδα υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι είναι πιθανόν ο πρόεδρος Τραμπ να αναβάλει την απόφασή του, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία.
 
Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι General Motors Co, Volkswagen AG, Toyota Motor Corp και άλλες έχουν προειδοποιήσει για τις επιζήμιες συνέπειες που θα είχε η επιβολή δασμών ύψους έως και 25% στα εισαγόμενα οχήματα και σε εξαρτήματά τους.
 
Επίσημη ανακοίνωση για το θέμα αυτό αναμένεται να γίνει το Σάββατο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:02