search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:39
MENU CLOSE

Ψάρεψε «τέρας» στη λίμνη Πλαστήρα (Photos)

18.06.2019 14:16
Έπιασε γουλιανό-τέρας στη λίμνη Πλαστήρα (Photos) - Media
 
Πριν δύο χρόνια, στις 10 Ιουνίου του 2017, ο καρδιτσιώτης Στέφανος Κρομμύδας ψάρεψε στη Λίμνη Πλαστήρα ένα γουλιανό 57 κιλών, αλλά την Κυριακή ξεπέρασε το ρεκόρ του αλιεύοντας ένα γουλιανό-«θηρίο», βάρους 70 κιλών βάρους και 2,15μ. μήκους.
 
Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με τον ψαρά, ο οποίος ανέλυσε τον τρόπο ψαρέματος, που δεν είναι για πολλούς. Αντίθετα είναι δύσκολη, επίπονη και αρκετά επικίνδυνη, με τον ίδιο να τονίζει πως καταβάλει μεγάλη προσπάθεια.
Ο κ., Κρομμύδας, παρότι είναι 72 ετών, βουτάει σε βάθη 6-7 μέτρων στη λίμνη και να αναζητά τους γουλιανούς ανάμεσα σε κλαδιά και κορμούς που βρίσκονται στο βυθό, σημεία που τα συγκεκριμένα ψάρια «φωλιάζουν» κατά την διάρκεια της ημέρας.
 
Σε ένα τέτοιοι σημείο εντόπισε και το μεσημέρι της Κυριακής τον γουλιανό που αλίευσε με το ειδικό γουλιανοντούφεκο (ψαροντούφεκο), όπως λέει ο ίδιος.
 
Τα δύσκολα αρχίζουν όταν επιχειρείς να βγάλεις το τεράστιο και πολύ δυνατό ψάρι έξω, πράγμα που το κατάφερε μια χαρά, όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα.
Δεν συμβαίνει όμως πάντα αυτό αφού υπήρξαν φορές που υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το ψάρι.
 
Όσο για την τύχη του γουλιανού, τον γεύτηκε η γειτονιά και οι γνωστοί και φίλοι του κ. Κρομμυδα, αφού, όπως μας είπε συνηθίζει να μοιράζεται τα ψάρια που πιάνει.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:38