search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:14
MENU CLOSE

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι οι 8 από τους 9 – Οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο

28.06.2019 09:51
Κύπρος: Ανοικτά της Καρπασίας έφτασε το «Γιαβούζ» - Ξεκινά γεωτρήσεις εντός της εβδομάδας - Media

 

Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι ολοκληρώθηλε η δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές που επιβλήθηκαν στους 8 από τους 9 κατηγορούμενους για την πολύκροτη υπόθεση.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, oι 3 από τους 8 καταδικασθέντες οι οποίοι ήταν ανήλικοι, καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινοφελούς εργασίας.

Για τους υπόλοιπους 5 καταδικασθέντες η συνολική ποινή που επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 36 μηνών χωρίς αναστολή ωστόσο η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Οι εννέα Κρητικοί συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη, κατηγορούνταν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα να μην έχουν οι ποινές ανασταλτικό χαρακτήρα. Σε αυτό το σημείο διακόπηκε η συνεδρίαση για πέντε λεπτά και αμέσως μετά, οι δικαστές ανακοίνωσαν τις ποινές.

Να σημειωθεί ότι αθωώθηκε ένας από τους συνολικά 9 κατηγορούμενους. Όπως έγινε γνωστό όλοι οι κατηγορούμενοι θα ασκήσουν έφεση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34