search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:16
MENU CLOSE

Κρίτων Αρσένης: «Να προστατευτεί η Ακρόπολη από νέα ψηλά κτίρια» (Video)

23.02.2020 09:52
Κρίτων Αρσένης: «Να προστατευτεί η Ακρόπολη από νέα ψηλά κτίρια» (Video) - Media

 

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 21 Φεβρουαρίου 2020, η Επίκαιρη Ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη, Βουλευτή ΜέΡΑ25 της Δυτικής Αθήνας, με θέμα «Ανανέωση αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών για ψηλά κτίρια νότια της Ακρόπολης» στην οποία απάντησε o Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου. 
 
Η ερώτηση αφορούσε στο ζήτημα της ανανέωσης της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών που επιβλήθηκε στην περιοχή νοτίως της Ακρόπολης για κτίρια ψηλότερα των 17,5μ. μετά από πρωτοφανείς αντιδράσεις πολιτών και τη συλλογή δεκάδων χιλιάδων υπογραφών, που αντιδρούσαν στην κατασκευή ψηλών κτιρίων πλέον των 32μ. στην περιοχή πλησίον της Ακρόπολης.


Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κρίτων Αρσένης:

«Για μείωση του επιτρεπόμενου ύψους κτιρίων πέριξ της Ακρόπολης ή νέα αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος. Όμως ο Υφυπουργός, ενώ δήλωσε ότι γνωρίζει τις προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής, αρνήθηκε να δεσμευτεί για ορισμό μέγιστου ύψους κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη στα 17,5 μέτρα, στο σημερινό επίπεδο δηλαδή. Θα παρακολουθώ το ζήτημα, τόσο αναφορικά με τα ύψη των οικοδομών όσο και με τους υπόλοιπους όρους δόμησης γύρω από την Ακρόπολη, καθώς η συζήτηση στη Βουλή ήταν κάθε άλλο παρά καθησυχαστική.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:16