search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:15
MENU CLOSE

Χρυσή Άρκτος στο There is No Evil του Ιρανού Μοχάμεντ Ρασούλοφ (Video)

01.03.2020 16:16
Χρυσή Άρκτος στο There is No Evil του Ιρανού Μοχάμεντ Ρασούλοφ (Video) - Media

 

Η ταινία “There is No Evil” του Ιρανού σκηνοθέτη Μοχάμεντ Ρασούλοφ, στον οποίο έχει απαγορευτεί να φύγει από τη χώρα, κέρδισε σήμερα την Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

«Θα ήθελα ο Μοχάμεντ να βρίσκεται εδώ ο ίδιος, όμως δυστυχώς του έχει απαγορευτεί να φύγει από τη χώρα. Ευχαριστώ την απίστευτη ομάδα που έθεσε τη ζωή της σε κίνδυνο για να βρεθεί σε αυτήν την ταινία» δήλωσε ο παραγωγός Φάρζαντ Πακ, την ώρα που παραλάμβανε το βραβείο, εκ μέρους του απόντος.

«Είμαι τόσο συναισθηματικά φορτισμένη και ευτυχισμένη, αυτό το βραβείο είναι για έναν κινηματογραφιστή που δεν μπορεί να βρίσκεται εδώ. Μπορώ να το πω εξ ονόματος όλης της ομάδας ότι είναι για εκείνον» είπε η ηθοποιός Μπαράν Ρασούλοφ.

Η ταινία πραγματεύεται τη θανατική ποινή, ένα θέμα ταμπού στο Ιράν, από την πλευρά των εκτελεστών και των οικογενειών των θυμάτων. Στον Ρασούλοφ είχε απαγορευτεί να γυρίσει την ταινία και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει διάφορα τεχνάσματα για να τα καταφέρει.

Τιμηθείς το 2017 στις Κάννες για το A Man of Integrity, ο Μοχάμεντ Ρασούλοφ καταδικάστηκε δύο χρόνια αργότερα σε διετή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:13