search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:54
MENU CLOSE

Τα κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ… ξεπούλησαν στην ελληνική αγορά

12.03.2020 11:46
Τα κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ... ξεπούλησαν στην ελληνική αγορά   - Media

 

Μπορεί τα έπιπλα να εξακολουθούν να έχουν τη μερίδα του λέοντος στην πολυεθνική αλυσίδα ΙKEA, ωστόσο ο τομέας του φαγητού μόνο αδιάφορος δεν είναι για τη διοίκηση του ομίλου, καθώς, όπως είχε πει και ο ιδρυτής του σουηδικού κολοσσού, Ingvar Kamprad, «είναι δύσκολο να κάνεις δουλειά με κάποιον που έχει…άδειο στομάχι». 

Σημειώνεται ότι στην περυσινή χρήση, τα καταστήματα ταχυφαγίας και πώλησης τροφίμων στα ΙΚΕΑ έκαναν τζίρο €2,15 δισ., ποσό που αντιπροσωπεύει περίπου το 5,55% των συνολικών εσόδων της εταιρείας. 

Αναφορικά με την Ελλάδα, όπως γράφει το FnB Daily με πληροφορίες από τη διοίκηση της εταιρείας, ο τζίρος των καταστημάτων ταχυφαγίας και των εστιατορίων, που φιλοξενούνται μέσα στα IKEA, διαμορφώνεται ως εξής: 

DATA – IKEA GREECE (σε εκ. ευρώ) 

– 2019 Συνολικός τζίρος: 300 

– Food: 20 % συνολικού τζίρου: 6,5%-7% 

– Στόχος 2020 Food: 10% συνολικού τζίρου 

Η εταιρεία σχεδιάζει τον Αύγουστο να λανσάρει νέα φυτικά κεφτεδάκια, που θα έχουν την ονομασία plant balls. Τα νέα κεφτεδάκια δεν θα περιέχουν ζωικά υπολείμματα και θα έχουν ως βάση τους τα λαχανικά. Τα νέα “plant balls” έχουν φτιαχτεί για να μοιάζουν και να έχουν τη γεύση κρέατος, ενώ για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται • Πρωτεΐνη μπιζελιού (το βασικό συστατικό του Beyond Burger) • Βρώμη • Μήλα • Πατάτες 

Πουλήθηκαν 1 δισ. κεφτεδάκια

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή πιάτα του IKEA, καθώς πέρυσι πουλήθηκαν πάνω από 1 δισ. τεμάχια! Θα είναι διαθέσιμα στα εστιατόρια των καταστημάτων, ωστόσο οι καταναλωτές θα μπορούν να τα αγοράζουν και κατεψυγμένα στα blue box stores. 

Η IKEA δοκίμασε vegetarian versions και σε άλλα φαγητά της. Τον Αύγουστο του 2018 λάνσαρε το veggie.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:51