Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
3 καρότα ωμά
3 αυγά
3\4 φλιτζανιού ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανιλίνη σκόνη
Επικάλυψη
1 κουταλιά βούτυρο
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
6 κουταλιές της σούπας σκόνη ρόφημα τύπου Caotonic ή Nesquick
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την επικάλυψη
Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το ζαχαρούχο, τις κουταλιές από το ρόφημα και ανακατεύετε καλά.
Ετοιμάζετε το κέικ
Βάλτε στο μούλτι το καρότο και τα υπόλοιπα 3 υλικά να χτυπηθούν καλά. Ρίξτε και τα υπόλοιπα και χτυπήστε για περίπου 5 λεπτά.
Βουτυροαλευρώστε ένα μέτριο ταψάκι, ρίξτε το μίγμα και ψήστε στους 170ο C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να το τρυπάτε με οδοντογλυφίδα και να μένει καθαρή. Μην ανοίξετε το φούρνο ενδιάμεσα .
Μόλις ψηθεί, βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει. Τρυπήστε το παντού με την ανάποδη μεριά μιας ξύλινης κουτάλας και ρίξτε την επικάλυψη.
Μπορείτε να το γαρνίρετε με λίγη τρούφα σοκολάτα.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.