Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on Google
Τους 98 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς κατέληξαν ακόμη 2 άνδρες, στο ΝΙΜΙΤΣ.
Τις τελευταίες ώρες 5 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό.
Τσιόδρας: Δεν είναι ακόμη ώρα να πανηγυρίσουμε και να πούμε «τελείωσε»
Όσο παραμένουμε σε μία καλή κατάσταση και μία επίπεδη καμπύλη της νόσου θα μπορούμε σταδιακά να σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα και την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων, είχε εξηγήσει χθες Σάββατο στην καθιερωμένη ενημέρωση του προς τους ιατρικούς συντάκτες, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
«Βλέπουμε τα μέτρα να λειτουργούν είναι νίκη όλων μας και συνεχίζει να είναι νίκη όλων μας» Αν προσέξουμε, τις επόμενες λίγες εβδομάδες θα μπορούμε να σκεφτόμαστε την χαλάρωση των μέτρων είπε αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «δεν είναι ακόμα η ώρα, όπως μας ενημερώνει και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων».
Εξαρτάται από εμάς και από την επαγρύπνηση μας, το πότε θα μπορούμε να πάρουμε πίσω κάποια από τα μέτρα, ανέφερε ο κύριος Τσιόδρας, ο οποίος όπως είπε «χαίρομαι βλέποντας να μειώνεται η καμπύλη στις νοσηλείες σε ΜΕΘ», αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι «αν τώρα καταργήσουμε τα μέτρα, αν βγούμε και πανηγυρίσουμε και πούμε τελείωσε, σε 15 ημέρες θα δούμε τα αποτελέσματα». «Θέλει προσοχή», κατέληξε επισημαίνοντας ότι τα μέτρα αξιολογούνται 15 ημέρες μετά την εφαρμογή τους . «Αν έχουν πετύχει αυτό φαίνεται στον αριθμό όσων θα νοσήσουν σοβαρά και όσων χάσουν τη μάχη με τη ζωή. «Σκεφτόμαστε αμυντικά ακόμα δεν είναι η ώρα για επίθεση», κατέληξε.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.