search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:40
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αναστέλλονται ξανά οι πτήσεις επαναπατρισμού μεταναστών από τις ΗΠΑ στη Γουατεμάλα

17.04.2020 08:20
Η πρώτη διεθνής πτήση στην Ουχάν, μετά από 9 μήνες - Media

 

Οι πτήσεις με τις οποίες επαναπατρίζονται γουατεμαλτέκοι μετανάστες που απελαύνουν οι αρχές των ΗΠΑ αναστέλλονται προσωρινά εκ νέου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γουατεμάλας χθες Πέμπτη, καθώς σε πρόσφατη πτήση φέρεται να καταγράφηκε μαζική μόλυνση.

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press μετέδωσε ότι οι 44 από τους 76 μετανάστες που επαναπατρίστηκαν αεροπορικώς από τις ΗΠΑ με πτήση που έγινε τη Δευτέρα διαγνώστηκε κατόπιν πως έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

Ερωτηθείς σχετικά από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γουατεμάλας απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία του AP, το οποίο επικαλέστηκε κυβερνητικές πηγές χωρίς να τις κατονομάσει.

Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ περιορίστηκε να επιβεβαιώσει την αναστολή των πτήσεων προσωρινά, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Αργότερα χθες, εκπρόσωπος του προέδρου Αλεχάντρο Γιαματέι τόνισε ότι όλοι όσοι απελαύνονται από τις ΗΠΑ θα υποβάλλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εξεταστεί ήδη.

Οι πτήσεις αυτής της φύσης ξανάρχισαν τη Δευτέρα, έπειτα από πενθήμερη αναστολή τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γουατεμάλας, πέντε από τους επαναπατρισμένους μετανάστες που απέλασαν οι ΗΠΑ έχει διαγνωστεί πως μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό από τον Μάρτιο.

Οι αρχές της Γουατεμάλας κατέγραφαν μέχρι χθες επτά θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, επί συνόλου 214 κρουσμάτων.

Μια εκπρόσωπος της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τη μετανάστευση και τα τελωνεία (Immigration and Customs Enforcement, ICE) διαβεβαίωσε ότι κατά τον επαναπατρισμό μεταναστών που απελαύνονται στη Γουατεμάλα, τηρούνται απαρέγκλιτα τα πρωτόκολλα των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Πρόσθεσε ότι η υπόθεση μελετάται από ομάδα των Κέντρων στο πεδίο στη Γουατεμάλα και ότι η ICE θα λάβει αποφάσεις για το εάν θα «αναθεωρήσει τις διαδικασίες» της αφού ενημερωθεί από τα CDC.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34