Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η Σουηδία έχει επιλέξει να εφαρμόση το μοντέλο της ανοσίας της αγέλης χωρίς να ενδιαφέρεται – ακόμη – για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές λόγω κορωνοϊού. Η εβδομάδα από 6 μέχρι 12 Απριλίου ήταν η χειρότερη και η πιο θανατηφόρα εβδομάδα στην ιστορία της χώρας με συνολικά 2.505 θανάτους.
Ο Στατιστικολόγος Τόμας Γιόχανσον, από τη Εθνική Στατιστική υπηρεσία της Σουηδίας, δήλωσε απιασιόδοξα: «Είναι σημαντικό να δηλώσουμε σαφώς ότι πρόκειται για προκαταρκτικά στατιστικά στοιχεία και ότι ο αριθμός των νεκρών ειδικά για τις τελευταίες εβδομάδες θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω». Με άλλα λόγια όσο η χώρα δεν λαμβάνει μέτρα τόσο κάθε εβδομάδα θα έχουμε μεγαλύτερο αριθμό νεκρών.
Και ενώ καθημερινά στη Σουηδία μετρούν νεκρούς το επίσημο κράτος δηλώνει πως το 30% των ανθρώπων έχουν εμφανίσει την περίφημη ανοσία της αγέλης και δε θα νοσήσουν.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.