search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:43
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Παράταση για την προστασία 1ης κατοικίας έως το τέλος Ιουλίου – Επιτυχής η αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού

30.04.2020 09:12
mitsot1

 

Την τρίμηνη παράταση -έως το τέλος Ιουλίου- του πλαισίου προστασίας για την πρώτη κατοικία ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το υφιστάμενο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας εξέπνεε την Πέμπτη. “Κανείς Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει” διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός. Αμέσως μετά τον Ιούλιο θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα γέφυρα για την πρώτη κατοικία.

Όπως ανακοίνωσε, το κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους μένουν εκτός εργασίας για την περίοδο υγειονομικής κρίσης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα επιδόματα σε ανέργους και μακροχρόνια ανέργους.

“Το πρόγραμμα θα το ανακοινώσει το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, θα έχει τριπλάσια περίμετρο, θα επιβραβεύει και συνεπείς δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, με στόχο να αποτρέψουμε μια νέα γενιά κόκκινων δανείων. Επίσης, θα ανακοινώσουμε μια νέα δέσμη μέτρων που θα αρχίσουν από το Μάιο για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Θα φέρουμε στη Βουλή εμβληματικά νομοσχέδια που επιλύουν προβλήματα δεκαετιών, όπως το νομοσχέδιο για την χωροταξία και την χρήση γης ανέφερε ο πρόεδρος της κυβέρνησης. 

Η κυβέρνηση έκανε μία πολύ ξεκάθαρη επιλογή. Προστάτεψε την υγεία, τη ζωή των πολιτών υποτάσσοντας σε αυτό τον υπέρτατο σκοπό τον οικονομικό της σχεδιασμό. Ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και στήριξε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια δαπανήσαμε συνειδητά πολλούς πόρους προκειμένου καταρχάς να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό που δεν είναι άλλο από την προστασία της υγείας των πολιτών, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ως χώρα ξοδέψαμε πολλά χρήματα πετύχαμε όμως τον πρώτο υγειονομικό στόχο τον οποίο είχαμε θέσει

Ως χώρα ξοδέψαμε πολλά χρήματα, πετύχαμε όμως τον πρώτο υγειονομικό στόχο τον οποίο είχαμε θέσει. Άλλες χώρες, που ξόδεψαν και αυτές πολλά χρήματα, δεν είχαν την ίδια επιτυχία στην υγειονομική αντιμετώπιση της κρίσης. Οι συνέπειες αυτής της επίθεσης του κορονοϊού χωρίς αμφιβολία θα είναι δραματικές και πολυεπίπεδες , καθώς πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κρίση. Καμία γενιά δεν έχει ζήσει όμοιά της σχεδόν έναν αιώνα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας τα μέτρα στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων που έλαβε η κυβέρνηση.

Η επιτυχία στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, θα είναι και διαβατήριο για την ανάταξη που θα ακολουθήσει

Όλα έγιναν με σχέδιο και σύνεση. Με γνώση ότι έχουμε μπροστά μας έναν πόλεμο που θα κρατήσει πολύ, άρα πάντα πρέπει να υπάρχουν εφεδρείες, και με το βλέμμα στραμμένο και στην ημέρα της επανεκκίνησης, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για να συμπληρώσει: Γιατί η επιτυχία στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, θα είναι σε ένα βαθμό και διαβατήριο για την ανάταξη που θα ακολουθήσει.

Το κύριο μέλημα μας ήταν και παραμένει η προστασία της απασχόλησης

Μέχρι σήμερα το ελληνικό κράτος προχώρησε σε μέτρα ύψους 17,5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν περίπου στο 10% του ΑΕΠ. Ένα ποσό το οποίο με την περαιτέρω αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων θα φτάσει τα 24 δισ. Δύο ήταν οι προτεραιότητές μας, η ενίσχυση του εισοδήματος και η στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Το κύριο μέλημα μας ήταν και παραμένει η προστασία της απασχόλησης. Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που απαγόρευσε τις απολύσεις και επέλεξε την ίση και οριζόντια ενίσχυση των νοικοκυριών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:42