search
ΤΕΤΑΡΤΗ 12.08.2026 08:17
MENU CLOSE

Σε λίγες μέρες έρχεται το νομοσχέδιο για τα μηνιαία τέλη κυκλοφορίας (Video)

30.06.2020 05:48

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

 

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο που θα ρυθμίσει την καταβολή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega , η σχετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών θα έχει μια διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προς όφελος των πολιτών, καθώς θα καταργηθεί το «πέναλτι» του ενός μήνα παραπάνω που πλήρωναν οι κάτοχοι αυτοκινήτων.

Η διάταξη προβλέπει ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος που προχωρά εντός του 2020 σε άρση ακινησίας καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας τα οποία υπολογίζονται σε τόσα δωδεκατημόρια όσα και οι μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους. Διάστημα μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας. Για παράδειγμα, ένας κάτοχος ΙΧ 1.800 κυβικών πρώτης κυκλοφορίας του 2002 καταβάλλει ετήσια τέλη ύψους 300 ευρώ. Εφόσον κάνει άρση ακινησίας του οχήματος εντός του Ιουνίου έως και το τέλος Αυγούστου καταβάλει τέλη κυκλοφορίας ίσα με τα 3/12 των ετήσιων τελών. Θα καταβάλλει δηλαδή το ποσό των 75 ευρώ. Αν κάνει άρση ακινησίας έως το τέλος του έτους θα χρεωθεί με τέλη κυκλοφορίας ίσα με τα 7/12. Θα καταβάλει δηλαδή το ποσό των 175 ευρώ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12.08.2026 08:16