search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:27
MENU CLOSE

Ηλεκτρονική ταυτότητα: Ποιες είναι οι 5 κοινοπραξίες που «χτυπούν» το έργο – «Tέλος» ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

02.09.2020 09:52
Ηλεκτρονική ταυτότητα: Ποιες είναι οι 5 κοινοπραξίες που «χτυπούν» το έργο - «Tέλος» ΑΦΜ και ΑΜΚΑ - Media

 

Πέντε κοινοπραξίες, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, θα καταθέσουν προσφορά σήμερα για το έργο ύψους 515 εκατ. ευρώ που αφορά τη δημιουργία νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) συμπεριλαμβανομένης της νέας ταυτότητας – κάρτας πολίτη που θα αντικαταστήσει, μεταξύ άλλων, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ.

Με τη δημιουργία του νέου Ο.Π.Σ.Ε.Α. οι νέες ταυτότητες και τα άλλα έγγραφα ασφαλείας θα ακολουθούν πλήρως τις σχετικές συστάσεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) και των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.

Οι νέες ελληνικές ταυτότητες θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, τύπου ID-1 με κοινά χαρακτηριστικά ασφαλείας και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης, για αναγνώριση από ειδικά μηχανήματα σάρωσης.

Προσφορές για την ανάληψη του έργου αναμένεται να καταθέσουν η γερμανική Veridos με την Cosmote και την Byte,  η  Zetes Belgium με την Space Hellas και ουγγρική εταιρεία, η γαλλική Thales με τη Unisystems, κοινοπραξία με επικεφαλής την Inform Lykos – Austria Card και εταίρο γαλλική εταιρεία και ο γαλλικός όμιλος Idemia μαζί με ελληνική εταιρεία.

Η διαδικασία της αξιολόγησης, σε πρώτη φάση, των τεχνικών προσφορών αναμένεται ότι θα απαιτήσει  αρκετό χρονικό διάστημα λόγω της πολυπλοκότητας των προδιαγραφών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:23