search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:41
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για 10ετές: Ενάντια σε μια παγκόσμια πανδημία, χαιρετίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης

02.09.2020 17:04
Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη - Τα θέματα της ατζέντας - Media

 

«Η Ελλάδα σήμερα δανείστηκε με τη χαμηλότερη απόδοση στην ιστορία της σε οποιαδήποτε λήξη ομολόγων. Στο νέο άνοιγμα του 10ετους ομολόγου άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο γύρω στο 1,2%. Ενάντια σε μια παγκόσμια πανδημία, χαιρετίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Δημοκρατία», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση στο twitter, στα αγγλικά, για τη σημερινή επανέκδοση 10ετους ομολόγου.

Η Ελλάδα δανείστηκε με το χαμηλότερο επιτόκιο διαχρονικά ανεξαρτήτως διάρκειας έκδοσης, αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τονίζοντας ότι “για 3η φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, η διεθνής επενδυτική κοινότητα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στην ελληνική οικονομία”. Σημειώνεται ότι μέσω της επανέκδοσης του 10ετούς ομολόγου το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο περίπου στο 1,2%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:40