search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:10
MENU CLOSE

Εικόνες ντροπής στη Μόρια: Χιλιάδες γυναικόπαιδα και πρόσφυγες έχουν για «κρεβάτι» τους την άσφαλτο (Photos/Video)

10.09.2020 09:46
Γερμανία: Το 47% τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων της Μόριας - Media

 

Συγκλονιστικές εικόνες που αποτελούν ντροπή για μια ευρωπαϊκή χώρα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός αλλά και οι κάμερες τηλεοπτικών σταθμών στη Μόρια, όπου μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της δομής από τις φωτιές χιλιάδες άνθρωποι κοιμήθηκαν στους δρόμους.

Σε όλο το μήκος του δρόμου από την Μόρια προς τον περιφερειακό και έως το μπλόκο που έχει στήσει η αστυνομία, υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα που κοιμήθηκαν στο οδόστρωμα.


Συγκλονιστικό το περιστατικό που περιέγραψε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Δημητρης Πανόπουλος, με μια νέα μητέρα να προσπαθεί να ηρεμίσει το μωρό της που έκλαιγε τραγουδώντας δίπλα στην αστυνομική κλούβα.

Η κατάσταση είναι σοβαρή καθώς δεν υπάρχει καμία πρόνοια για νερό ή φαγητό στους ανθρώπους, ενώ δεν έχει ξεκινήσει να στήνεται κάποιος καταυλισμός με σκηνές. Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και με επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Μόρια.


Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να φτάσει πλοίο όπου θα φιλοξενηθούν ευπαθείς ομάδες και παιδιά. Το πλοίο θα φτάσει στην περιοχή Σίγρι που βρίσκεται 100 χλμ μακριά από τη Μόρια στην άλλη πλευρά της Λέσβου και όσοι επιλεγούν να μείνουν εκεί θα μεταφερθούν με πούλμαν.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα μετανάστες και πρόσφυγες θεωρούν ότι το τέλος της Μόριας σηματοδοτεί μια νέα αρχή αυτούς και έχουν την ελπίδα πως θα καταφέρουν να φύγουν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί.

Το βράδυ της Τετάρτης, έγιναν επεισόδια όταν μεγάλη ομάδα ατόμων προσπάθησε να κινηθεί προς το κέντρο της πόλης και τους σταμάτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Ως “μάννα εξ ουρανού” περιμένουν οι χιλίαδες άστεγοι τις σκηνές που θα έρθουν από την γειτονική Χίο προκειμένιου να μπορέσουν έστω να κοιμηθούν μέσα σε κλειστό χώρο, αν και αυτό βέβαια αποτελεί προσωρινή λύση. Στις εικόνες φαίνονται στιγμιότυπα από την φόρτωση σκηνών σε αεροσκάφος C 130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αεροδρόμιο της Χίου και την άφιξή του στο Αεροδρόμιο της Μυτιλήνης για την κάλυψη αναγκών που έχουν δημιουργηθεί μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:10