search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:29
MENU CLOSE

Μακρόν: Η Ευρώπη να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Τουρκία (Video)

10.09.2020 10:34
Ελιζέ: Ο Μακρόν μολύνθηκε στη Σύνοδο Κορυφής - Σε καραντίνα Ευρωπαίοι ηγέτες - Media

 

Την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και την αποστροφή του στην τουρκική συμπεριφορά επανέλαβε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ στην πρώτη συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Κορσική λίγο από την απογευματινή Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη, στο περιθώριο της οποίας θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα επλήγη με πολύ σκληρό τρόπο στο μεταναστευτικό είπε ο Μακρόν και τόνισε την ανάγκη  να τής δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Επίσης ανέφερε ότι οι χώρες της Ευρώπης να έχουν ενεργό ρόλο στη Μεσόγειο. Θέλουμε να προσδιορίσουμε μια ξεκάθαρη ευρωπαϊκή θέση και δυνατή θέση όλων των μελών της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία και φυσικά θα μιλήσουμε για το μεταναστευτικό. Ο Γάλλος Πρόεδρος αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Γερμανία για να προσφέρουν μια λύση αλληλεγγύης στην Ελλάδα μετά από αυτό που έγινε στη Μόρια.

Απέναντί μας δεν είναι οι τουρκικός  λαός αλλά οι συμπεριφορές της τουρκικής ηγεσίας, όπως η απαράδεκτη συμφωνία που υπέγραψε με την Λιβύη χωρις να λάβει υπόψη της την Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είμαστε ισχυροί και σθεναροί απέναντι στον Ερντογάν. Τόνισε ακόμη ότι τυχόν αποκλιμάκωση δε σημαίνει ότι  θα παραμείνουμε απαθείς και άπραγοι στην συνέχεια. Πρπει να αποφύγουμε την κλιμάκωση Πρόθεσή μας είναι να υπάρξει συμφωνία, είπε ο κ. Μακρόν.

Στις 5 το απόγευμα το κρίσιμο ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης, που πραγματοποιείται σήμερα στην Κορσική που όπως είπε ο Μακρόν είναι το προπύργιο της πολιτικής της Γαλλίας στη Μεσόγειο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:22