search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:19
MENU CLOSE

Ελληνοτουρκικά: Νέα πρόταση του ΝΑΤΟ για αποκλιμάκωση

11.09.2020 17:52
reis_0.jpg
 
Η αποκλιμάκωση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι η επιδίωξη του ΝΑΤΟ, και μάλιστα άμεσα, καθώς η συμμαχία ανησυχεί κάθε μέρα για να μη συμβεί θερμό επεισόδιο στην περιοχή, όπου πραγματοποιεί έρευνες το Oruc Reis.
 
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, την Πέμπτη, η ελληνική αντιπροσωπεία έδωσε στο ΝΑΤΟ τα σχόλιά της επί της πρότασης του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ (πρόκειται για το κείμενο που είχε παραδώσει την προηγούμενη εβδομάδα στην ελληνική και την τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία).
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ΝΑΤΟ απάντησε αργά το βράδυ της Πέμπτης στα σχόλια της ελληνικής αντιπροσωπείας. Όμως και πάλι δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για άμεση αποχώρηση του Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Τόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και το υπουργείο Εξωτερικών παρέλαβαν τη νέα πρόταση του ΝΑΤΟ και τη μελετούν.
 
Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ικανοποίηση, η ελληνική πλευρά έχει μπει σε μία διαδικασία μέσω του ΝΑΤΟ σε ανταλλαγή απόψεων και εγγράφων. Όπως όλα δείχνουν, η συγκεκριμένη διαδικασία θα πάρει πολύ χρόνο ενώ τόσο οι επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και του υπουργείου Εξωτερικών δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι όσο το Oruc Reis παραμένει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Πηγή: ethnos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:16