search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:11
MENU CLOSE

Η Αφροδίτη είναι… ρωσική, λέει ο επικεφαλής της Roscosmos

17.09.2020 18:41
Η Αφροδίτη είναι... ρωσική, λέει ο επικεφαλής της Roscosmos - Media
 
Δεν πρόλαβαν οι ειδικοί να μιλήσουν για πιθανότητα ζωής στον πλανήτη Αφροδίτη του ηλιακού μας συστήματος και… άρχισαν οι διεκδικήσεις.
 
Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος (Roscosmos), Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε ότι η Αφροδίτη είναι… ρωσικός πλανήτης, σύμφωνα με τους Moscow Times.
 
Εξήγησε, δε, τον ισχυρισμό του λέγοντας ότι η Ρωσία ήταν η πρώτη και μοναδική ως τώρα χώρα που έστειλε διαστημόπλοιο στον πλανήτη αυτό.
 
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα στοιχεία που συγκεντρωσαν οι ρωσικές υπηρεσίες, λέγοντας ότι «εκεί πέρα είναι σαν την κόλαση».
 
Οι δηλώσεις Ρογκόζιν έρχονται λίγες μέρες αφότου η Roscosmos ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει αποστολή διαστημικού οχήματος στην Αφροδίτη.
 
Μάλιστα, η υπηρεσία διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει «ευρεία παγκόσμια συμμετοχή» στην αποστολή αυτή, ενώ υπάρχει κι άλλη αποστολή, η Venera-D που σχεδιάζεται μαζί με τις ΗΠΑ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34