search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:27
MENU CLOSE

Ζάκυνθος: «Σε 20 λεπτά στη δουλειά»! – Καταγγελίες για εργοδοτικούς εκβιασμούς με τον «Ιανό» να σαρώνει το νησί

21.09.2020 07:19
zakynhtos.jpg

 

Μπορεί ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός να σάρωνε το νησί της Ζακύνθου όπως και όλα τα Επτάνησα κατά την έλευσή του στη χώρα μας, και οι καταστροφές από τα φυσικά φαινόμενα να ήταν σημαντικές με κίνδυνο ακόμα και απώλειας ανθρωπίνων ζωών, ωστόσο κάποιοι επιχειρηματίες επέμεναν να καλούν τους υπαλλήλους τους να έρθουν κανονικά στην εργασία τους!

Συγκεκριμένα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου κατήγγειλε  την συμπεριφορά επιχειρηματιών του νησιού που το πρωί της Παρασκευής απαιτούσαν οι εργαζόμενοι να βρεθούν στη δουλειά για να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρεται: «Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά επιχειρήσεων του νησιού που από το πρωί απαιτούν οι εργαζόμενοι να βρεθούν στη δουλειά για να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους. Από χθες το νησί μας βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με την εκδήλωση του κυκλώνα «Ιανού» που έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές και έχει δημιουργήσει μεγάλη δυσκολία στις μετακινήσεις με πολλούς δρόμους να είναι επικίνδυνοι να τους διασχίσεις. Ενώ υπάρχουν αυτές οι συνθήκες και έχουν δοθεί εντολές για περιορισμό της κυκλοφορίας, υπάρχουν περιπτώσεις, όπως μας καταγγέλλεται, που οι εργοδότες καλούν τους εργαζόμενους να πάνε αμέσως για δουλειά, αναγκαζόμενοι να μετακινηθούν από κάθε γωνιά του νησιού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους και να βρίσκονται ακόμα και «σε 20′ στη δουλειά»! Το σωματείο μας καταδικάζει αυτές τις ενέργειες, οι οποίες βέβαια δεν μας εκπλήσσουν αφού κύριο μέλημα δεν είναι η προστασία των εργαζομένων και καλεί εδώ και τώρα τις αρμόδιες αρχές να βάλουν τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να μας καταγγέλλουν γεγονότα όπως αυτά που από το πρωί μας μεταφέρουν και να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς αλλά να βάλουν σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια τους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:27