search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:01
MENU CLOSE

Άνοιξε η όρεξη του Ερντογάν – Ζήτησε από τον Μακρόν αντιαεροπορικά συστήματα

27.09.2020 08:03
Άνοιξε η όρεξη του Ερντογάν - Ζήτησε από τον Μακρόν αντιαεροπορικά συστήματα - Media

 

Με την Τουρκία να μην έχει ακόμη ενεργοποιήσει τους ρωσικούς S-400, ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίζεται να επανήλθε εκ νέου στο ζήτημα συμπαραγωγής συστημάτων SAMP/T. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, σε ωριαία τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Γάλλο ομόλογο του Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε ξανά στο ζήτημα της συμπαραγωγής των συστημάτων SAMP/T της εταιρίας Eurosam.

Ο Γάλλος Πρόεδρος απάντησε λέγοντας ότι η Τουρκία θα πρέπει πρώτα να αποσαφηνίσει τους στόχους της στη Συρία, προτού εξεταστεί η πρόταση Ερντογάν, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο Γάλλο αξιωματούχο.

Η προσέγγιση Ερντογάν, μαζί με τα επανειλημμένα αιτήματα προς τις ΗΠΑ για συστήματα Patriot, δείχνει ότι η Άγκυρα συνεχίζει να «κάνει παιχνίδι» με τους Δυτικούς της συμμάχους, κι όχι μόνο με την Ρωσία, σε μια περίοδο που πρωταγωνιστεί στις εντάσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34