search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:56
MENU CLOSE

Ρωσικό Su-35 κατέρριψε… ρωσικό Su-30 κατά τη διάρκεια άσκησης – Τι συνέβη (Photos)

09.10.2020 16:33
Ρωσικό Su-35 κατέρριψε... ρωσικό Su-30 κατά τη διάρκεια άσκησης - Τι συνέβη (Photos) - Media

 

Αν και σπάνιο, το φαινόμενο να δεχθεί κάποιος φίλια πυρά στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης δεν είναι απίθανο, όπως αποδεικνύει η είδηση ότι ρωσικό Su-35S κατέρριψε -προφανώς κατά λάθος- άλλο ρωσικό αεροσκάφος, ένα Su-30 στη διάρκεια άσκησης.

Το περιστατικό συνέβη στα τέλη Σεπτεμβρίου και το Su-30 κατέπεσε στην περιοχή Τβερ της βορειοδυτικής Ρωσίας ενώ οι δύο πιλότοι του πρόλαβαν και εκτινάχθηκαν από το χτυπημένο αεροσκάφος, και περισυνελέγησαν από ελικόπτερο διάσωσης.

Η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας ερευνά το περιστατικό, ωστόσο, κάποιες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει συντείνουν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για αποτέλεσμα απροσεξίας και ανθρωπίνου λάθους.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν την άσκηση, το Su-35S είχε τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και το κανόνι του είχε οπλιστεί κανονικά με πυρομαχικά των 30 mm, καθώς μπορεί να ρίξει ως και 150 βολές, αλλά και με πυραύλους.

Αφού το αεροσκάφος βγήκε από κατάσταση ετοιμότητας, οι πύραυλοι αφαιρέθηκαν αλλά φαίνεται ότι κάποιος ξέχασε τα πυρομαχικά στο κανόνι του μαχητικού, το οποίο στη συνέχεια κλήθηκε να συμμετάσχει σε άσκηση αερομαχίας με το άτυχο Su-30.

Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος του Su-35S σε κάποια φάση θέλησε να δοκιμάσει την κάμερα του κανονιού για μια εικονική κατάρριψη και πίεσε το κουμπί για το κανόνι, διαπιστώνοντας προς έκπληξή του ότι πραγματοποίησε πραγματική βολή και πραγματική κατάρριψη.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω αποτελούν πληροφορίες, καθώς η έρευνα για το περιστατικό είναι σε εξέλιξη και είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει.

Πληροφορίες: The Drive

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:55