search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:57
MENU CLOSE

Επτά έξυπνοι τρόποι για να δώσετε ζωή στο παλιό smartphone σας

05.11.2020 18:23
Smartphones: Δύο ακόμα μάρκες έρχονται στην ελληνική αγορά το 2021  - Media

 

Αγοράσατε καινούργιο κινητό που «φυσάει» και σας αρέσει πολύ και το έχετε συνεχώς στα χέρια σας και εκείνο το παλιό κινητό σας θα το βάλετε σε κάποιο συρτάρι και θα το ξεχάσετε.

Ωστόσο, αν η συσκευή σας είναι σε καλή κατάσταση, ακόμα κι αν έχει πέσει η μπαταρία ή έχει αρχίσει να «βαραίνει» μπορεί να αξιοποιηθεί από εσάς ή και άλλους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές έξυπνες ιδέες για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείται και να αξιοποιείτε το παλιό σας smartphone:

1. «Αναπληρωματική» συσκευή: ΟΚ, το καινούργιο σας κινητό είναι πολύ ωραίο, αλλά τα κινητά πλέον είναι σάντουιτς από γυαλί και συχνά σπάνε όταν μας πέφτουν από τα χέρια. Μέχρι, λοιπόν, να διορθωθεί, το παλιό κινητό μπορεί μια χαρά να σας εξυπηρετήσει.

2. Τηλεκοντρόλ: αν η συσκευή έχει υπέρυθρες, είναι πολύ εύκολο να τη μετατρέψετε σε τηλεκοντρόλ για ένα κάρο συσκευές, από τηλεοράσεις μέχρι κλιματιστικά. Και αξιοποιείτε και το γεγονός ότι έχει πληκτρολόγιο.

3. Παιχνιδομηχανή: αν το παλιό σας smartphone έχει τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά (μνήμη RAM, επεξεργαστή, κλπ) με ένα πρόσθετο εξάρτημα, μπορεί άνετα να γίνει κανονική παιχνιδομηχανή, ενώ αν παίζετε games που δεν χρειάζονται επιπλέον controls, το ίδιο το κινητό είναι μια χαρά. 

4. Κάμερα: το μόνο που χρειάζεστε για να μετατρέψετε το παλιό κινητό σας σε webcam είναι μια εξειδικευμένη εφαρμογή και μερικά βήματα σύνδεσής του με τον υπολογιστή σας.

5. Αναπαραγωγή media: θυμάστε τότε που είχατε δώσει ένα κάρο λεφτά για ένα iPod; Ε, το παλιό smartphone σας μπορεί να μετατραπεί σε μια μηχανή αποθήκευσης και αναπαραγωγής μουσικής, βίντεο και άλλων μορφών media.

6. To πρώτο παιδικό τηλέφωνο: δώστε το στα παιδιά σας και λύσατε το θέμα του να έχουν κινητό.

7. Δώστε το για ανακύκλωση ή σε φιλανθρωπίες: αφού το… καθαρίσετε από περιεχόμενο, μπορείτε κάλλιστα να το ανακυκλώσετε (περιέχει πολύτιμα υλικά) ή και να το δώσετε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που θα το αναπαλαιώσουν και θα το δώσουν σε άτομα που το έχουν ανάγκη (άστεγοι, κλπ).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:57