search
ΤΕΤΑΡΤΗ 05.11.2025 16:23
MENU CLOSE

Κρήτη: «Πνίγηκε» ο πρώην δήμος Καστελλίου (Photo)

07.11.2020 08:08
Κρήτη: «Πνίγηκε» ο πρώην δήμος Καστελλίου (Photo) - Media

 

Απίστευτος όγκος νερού έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως από τις 3 έως τις 6 τα ξημερώματα σε όλο το Δήμο Μινώα Πεδιάδας με αποτέλεσμα να είναι ουσιαστικά αποκλεισμένος από τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν σχεδόν σε όλη την περιοχή. 

Όπως είπε στο Cretalive, ο δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και οι καταστροφές είναι μεγάλες. Σφοδρό πλήγμα έχουν δεχθεί οι οικισμοί Ξιδάς, Καρδουλιανό Κασταμονίτσα και απευθύνεται έκκληση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου να μην κατευθύνονται προς την περιοχή του Καστελλίου οι οδηγοί. 

μινωα

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία ενώ στην περιοχή βρίσκονται ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Κρήτης Μανόλης Παραβολιδάκης.

μινωα

μινωα

Υπενθυμίζεται ότι πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις σημειώθηκαν τη νύχτα που πέρασε αλλά και τις πρώτες ώρες του Σαββάτου και στο Οροπέδιο Λασιθίου ενώ για σήμερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται εκτός από τους θυελλώδεις ανέμους και βροχές και σποραδικές καταιγίδες. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.11.2025 16:22