search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 18:41
MENU CLOSE

Σοκολατοκαρυδόπιτα με κρέμα, η γιορτινή!

05.12.2020 09:10
kalampakas-e1598433288910.jpg

 

Υλικά

450 γραμμάρια κουβερτούρα

¾ φλιτζανιού ζάχαρη

250 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια

6 αυγά (χωρισμένους τους κρόκους)

1/3 φλιτζανιού κοσκινισμένο αλεύρι

1 φλιτζάνι καρύδια αλεσμένα

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Για την κρέμα

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια

3,5 φλιτζάνια γάλα

3 κρόκους αυγών

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

Λιώστε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κουβερτούρα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να κρυώσει αλλά να μην παγώσει. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών έναν – έναν, χτυπώντας καλά με το μίξερ μέχρι να απορροφηθούν. Προσθέστε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και τα καρύδια και ανακατέψτε τα καλά. Σε άλλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώστε τα απαλά στο μίγμα της καρυδόπιτας.

Μεταφέρετε το μίγμα αυτό σε καλά βουτυροαλευρωμένο στρογγυλό ταψί 23 εκατοστών. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά στη μεσαία θέση. Αφήστε να κρυώσει καλά. Εντωμεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα , τοποθετώντας το γάλα και το άνθος αραβοσίτου σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να χλιαρύνει. Ρίξτε τους κρόκους και τελευταίο το μέλι, ανακατεύοντας, και ξαναβάλτε το στη φωτιά. Αφήστε να βράσει και αποσύρετε από την εστία. Περιχύστε τη σοκολατοκαρυδόπιτα και απολαύστε!!!

Συμβουλή

Διακοσμήστε τη σοκολατοκαρυδόπιτα με λίγο τριμμένο καρύδι ή με φλούδες σοκολάτας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 18:41