search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 16:35
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Συναγερμός από τους ειδικούς – Προτείνουν «λοκντάουν» αντί ρεβεγιόν στις «κόκκινες» περιοχές

17.12.2020 19:36
Κορωνοϊός: Συναγερμός από τους ειδικούς - Προτείνουν «λοκντάουν» αντί ρεβεγιόν στις «κόκκινες» περιοχές - Media
 
Το μήνυμα ότι τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού θα πρέπει να ενταθούν, ειδικά στις περιοχές που το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο, στέλνουν στην κυβέρνηση, αλλά και στους πολίτες οι λοιμωξιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι επιστήμονες φέρονται έτοιμοι να εισηγηθούν προς την κυβέρνηση αναβάθμιση των περιοριστικών μέτρων -έως και γενίκευση του ολικού lockdown σε όσες περιοχές έχουν σημανθεί ως «κόκκινες» στα πρότυπα του Ασπρόπυργου- παρακολουθώντας ώρα με την ώρα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.
 
Το γεγονός ότι η λήψη των νέων μέτρων είναι περισσότερο από υπαρκτή σε τοπική κλίμακα και για όσες περιοχές χρειαστεί, επιβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Με το κυβερνητικό επιτελείο να έχει θέσει στο επίκεντρο της επιδημιολογικής επιτήρησης 10 νομούς, δηλαδή τους:
  • Κιλκίς,
  • Ξάνθης,
  • Πιερίας,
  • Δράμας,
  • Θεσσαλονίκης,
  • Κοζάνης,
  • Ροδόπης,
  • Γρεβενών,
  • Πέλλας και
  • Λάρισας,
και με τη Δυτική Αττική να βρίσκεται σε απόλυτο lockdown, τα δεδομένα που συντείνουν στην περαιτέρω αναβάθμιση του περιοριστικού πλαισίου σχετίζονται με τη συγκέντρωση του ιικού φορτίου (αναλογία κρουσμάτων ανά ανά 100 χιλ. πληθυσμού), με τους επιστήμονες να εμφανίζονται ώρα με την ώρα όλο και πιο κατηγορηματικοί ως προς την πιστή τήρηση των μέτρων πανελλαδικά, αλλά και τη λήψη όσων μέτρων κριθούν απαραίτητα τοπικά, με όποιο κοινωνικό κόστος.
 
«Δεν αποκλείεται, επομένως, σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης, να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. Ήδη, η Επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση» περιέγραψε ο κ. Πέτσας, με τους επιστήμονες να εμφανίζονται σήμερα, ωστόσο, πιο αυστηροί ως προς τις προδιαγραφές εορτασμού των Χριστουγέννων. Στην ίδια κατεύθυνση, «περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών και ανάλογα η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις ενδεχομένως για αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο», με τους επιστήμονες, ωστόσο, να μη συμμερίζονται το εορταστικό κλίμα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 16:27