search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:48
MENU CLOSE

Ο ανασχηματισμός, η «οσμή» πρόωρων εκλογών και η Σοφία Βούλτεψη

04.01.2021 14:23
Ο ανασχηματισμός, η «οσμή» πρόωρων εκλογών και η Σοφία Βούλτεψη - Media

 

Μια από τις… παρενέργειες του ανασχηματισμού της κυβέρνησης είναι ότι επανέφερε με έντονο τρόπο τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, κυρίως όταν εξεταστεί η… ανθρωπογεωγραφία των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως ήδη έχει γίνει εμφανές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε σε θέσεις υπουργών και υφυπουργών βουλευτές του κόμματος της ΝΔ που… καλύπτουν όλη την Επικράτεια, δείγμα -θεωρητικά, πάντα…- ότι υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και ένα μέλος της κυβέρνησης το οποίο την προηγούμενη φορά που είχε υπουργοποιηθεί, η χώρα είχε οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές: είναι η Σοφία Βούλτεψη, που ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε στη θέση της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

Κυβερνητική εκπρόσωπος επί Σαμαρά

Υπενθυμίζεται ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά, η Σ. Βούλτεψη στον τελευταίο ανασχηματισμό που είχε γίνει, είχε αναλάβει τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου -η πρώτη γυναίκα που αναλάμβανε αυτό το ρόλο- ως υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Δεν λέει κάποιος, φυσικά, ότι η νέα υπουργοποίηση της κ. Βούλτεψη σημαίνει ντε και καλά πρόωρες εκλογές, ωστόσο, ίσως αποτελεί κι αυτή η κίνηση του Κ. Μητσοτάκη ένα δείγμα των προθέσεών του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01