search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:44
MENU CLOSE

Αγία Τριάδα: Ποιο είναι το ελληνικό νησί που ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles

04.02.2021 08:37
Αγία Τριάδα: Ποιο είναι το ελληνικό νησί που ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles - Media

Κάποτε το ήθελαν οι Beatles. Δεν κατάφεραν να το πάρουν. Οι ιδιοκτήτες του έχουν βάλει πωλητήριο.

Ήταν Αύγουστος του 2014, όταν δημοσίευμα της Daily Mail έκανε αναφορά για ένα ιδιωτικό νησί, έναν επίγειο παράδεισο, στον Ευβοικό κόλπο, το οποίο έψαχνε για ιδιοκτήτη.

Ο λόγος για το νησί Αγία Τριάδα, το οποίο βγήκε τότε για πρώτη φορά στο σφυρί έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα το νησί βρίσκεται στη λίστα του οίκου Sotheby’s με την ονομασία Ethereal και περιμένει τον αγοραστή του ο οποίος πλέον θα πρέπει να δώσει όχι 15 εκατομμύρια ευρώ όπως ήταν η αρχική τιμή πώλησης αλλά μόλις 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η μείωση αυτή στην τιμή ήρθε αναπόφευκτα μετά την πανδημία του κορωνοϊού και της υγειονομικής, αλλά και οικονομικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί.

Είχε προηγηθεί βέβαια η πρώτη μείωση στην τιμή του νησιού που ήταν στα 9 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ούτε τότε βρέθηκε αγοραστής.

Το συγκεκριμένο νησί των 50 στρεμμάτων αγοράστηκε από τον Σοφοκλή Παπανικολάου το 1958 και φέρει «καθαρό» ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το 1960 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής της εξοχικής κατοικίας και της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας.

Σύμφωνα με την αγγελία πώλησης του Sotheby’s το Ethereal διαθέτει δρόμους και μονοπάτια που συνδέουν την κύρια κατοικία με τις άλλες κατασκευές, έχει ελαιόδενδρα, ποικιλίες φρούτων κυπαρίσσια και αγριολούλουδα, ενώ διαθέτει και ιδιωτική μαρίνα ελλιμενισμού.

Στις 19 Ιουλίου του 1967 στο νησί βρέθηκε το διάσημο συγκρότημα Beatles. Τα θρυλικά σκαθάρια, λέγεται ότι έφτασαν μια ανάσα από την αγορά της Αγίας Τριάδας την οποία ήθελαν να μετατρέψουν σε ησυχαστήριο. Μια αγορά η οποία δεν έγινε ποτέ, αφού ο ιδιοκτήτης τότε μετάνιωσε και δεν θέλησε να το πουλήσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:44